Search

Καλωσορίσατε στο Όγδοο ... Θαύμα

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Η ταυτότητά μας, η ιστορία μας...


Είμαστε μαθητές του 8ου Γενικού Λυκείου Αθήνας. Είμαστε νέοι σε μια εποχή που μοιάζει να υποθηκεύει το μέλλον μας. Δύσκολα χρόνια, χωρίς βεβαιότητες, χωρίς ορίζοντες ανοιχτούς και ξεκάθαρους! Κάνουμε όμως και εμείς όνειρα, έχουμε και εμείς φωνή! Μεγαλώσαμε με αξίες, θέλουμε να είμαστε δημιουργικοί, να παρακολουθούμε και να συμμετέχουμε σε όλα όσα γίνονται γύρω μας, στη γειτονιά μας, στη χώρα που ζούμε! 

Προπάντων αγαπάμε το σχολείο μας. Είμαστε μια κοινότητα πολύπλευρη και ενδιαφέρουσα σε μια φτωχή και προβληματική πια συνοικία της Αθήνας.  Δάσκαλοι και μαθητές αποτελούμε  ένα σύνολο που καθημερινά δοκιμάζεται και συγκρούεται, αλλά και που μαθαίνει να ισορροπεί. Συζητάμε, επιχειρηματολογούμε και συναποφασίζουμε! Μοιάζουμε με πολύχρωμο μωσαϊκό, ο καθένας μας μια ξεχωριστή παρουσία! 

Προσόν μας βασικό: δεν βάζουμε ετικέτες στους ανθρώπους ούτε αποκλείουμε κάτι που φαντάζει ... διαφορετικό. Συνυπάρχουμε με σεβασμό (προσπαθούμε τουλάχιστον) και συμμετέχοντας σε ποικίλες δραστηριότητες και προγράμματα ανακαλύπτουμε το αυτονόητο, πως είμαστε δηλαδή όλοι άριστοι σε κάτι, ο καθένας ανάλογα με τις κλίσεις του.

Μια από αυτές τις δραστηριότητες είναι και η ηλεκτρονική εφημερίδα μας, "Το όγδοο ... θαύμα".       Ο τίτλος που επιλέξαμε ίσως κρύβει έναν αυτοσαρκασμό, αλλά σίγουρα και μια προσδοκία ότι θα τα καταφέρουμε.  Στόχος μας να εκφραστούμε, να προβληματιστούμε, να επικοινωνήσουμε.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου